Een tuinfeest op een hete zomerdag. Een dochter die geen dochter wil zijn. Een oom die geen oom is. Twee families, verspreid over het perfect onderhouden gazon. Ze zijn geslaagd in het leven, hun zorgen afgedekt door een gevarieerd assortiment aan verzekeringspolissen, en door grappen en verhalen die iedereen kent. Achter deze façade liggen de geheimen verborgen die hen met elkaar verbinden.

Ome Lex is uitgenodigd door Martha, de mater familias die oude tijden wil doen herleven. Wanneer het icoon van hun zorgeloze jeugd verdwijnt met Billie, de veertienjarige dochter des huizes, worden de familieleden bruut tot elkaar veroordeeld. Naarmate de uren verstrijken, blijken hun routineuze schijnmanoeuvres waardeloos terwijl Billie en Ome Lex steeds verder door eindeloze weilanden dwalen.

Met subtiele humor en in een weergaloze, beeldrijke taal schetst Gelukkig zijn we machteloos feilloos de door onmacht aangestuurde redeloosheid van mensen in de ban van een ongrijpbare dreiging.Uiteraard is dit boek in elke zichzelf respecterende boekhandel of webshop te koop of te downloaden. Maar: ziet u de charme in van onzekere levertijden en de meerwaarde van een door de auteur gesigneerd exemplaar, eventueel met de opdracht van uw keuze? Stuur dan een mailtje naar bestel[at]ivovictoria.com en ik antwoord u persoonlijk met nauwgezette instructies.

‘...beeldend proza...’ - Veronica Gids over Gelukkig zijn we machteloos (4*)

‘...machtige vergelijkingen en metaforen...’ - Cuttingedge.be over Gelukkig zijn we machteloos (4/5*).

‘...enorm knap...Victoria is een nieuw, zinderend pad ingeslagen’ - 8Weekly over Gelukkig zijn we machteloos.

‘...fraai proza...de lezer blijft verweesd achter...’ - De Volkskrant over Gelukkig zijn we machteloos (3/5*)

‘Ijzingwekkend goed’ - De Standaard over Gelukkig zijn we machteloos (5/5*)

‘Pas na het daverende slotstuk kun je zonder dichtgeknepen keel ademhalen’ - Cosmopolitan over Gelukkig zijn we machteloos (4/5*)

‘...fascineert tot de laatste pagina...’ - De Pers over Gelukkig zijn we machteloos.

‘Vernuftig speelt Victoria met de vrees en vooroordelen van zijn lezers’ - Dagblad van het Noorden over Gelukkig zijn we machteloos.

‘Lezen!’ - HUMO over Gelukkig zijn we machteloos (3,5/4*)

‘Weet in zingend proza de angst en ontreddering van de moderne mens te vangen’ - Het Parool over Gelukkig zijn we machteloos

‘Een spervuur aan scherpe beschrijvingen en rake observaties’ - Gazet van Antwerpen over Gelukkig zijn we machteloos (5/5*)

‘...confronteert de lezer met de verkrampte en hysterische manier waarop de hedendaagse mens omgaat met tegenslag’ - Leeuwarder Courant over Gelukkig zijn we machteloos.

‘...confronteert je met je eigen vooroordelen en angsten...subtiele humor...staccato stijl...’ - Metro Vlaanderen over Gelukkig zijn we machteloos (4/5*)

‘De Vlaming Ivo Victoria schrijft prachtig. Wat een mooie beeldspraak en wat een grappige, gekke sprongetjes maakt hij in de tijd en in zijn hoofd.’ - Libelle over Gelukkig zijn we machteloos (8/10)