‘Het was moeilijk te voorspellen hoe Dries De Smet zou reageren wanneer ik hem zou vertellen dat ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen gewonnen had.

Maar ik moest het doen.’

Meer dan twintig jaar na zijn laatste ontmoeting met zijn jeugdvriend Dries, keert het personage Ivo Victoria terug naar zijn geboortedorp Edegem. De reden: Ivo wil Dries een leugen opbiechten, de leugen waarop hun jeugdvriendschap gebaseerd was.

Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt) is het verhaal van een man halfweg de dertig die vaststelt dat zijn hele leven tot dan een herhaling van (verkeerde) zetten is geweest. Het is een boek over vriendschap, afkomst, verlies, de loop des levens – en hoe weinig de mens er vat op heeft. In het decor van een Vlaams dorp in het begin van de jaren '80 vertelt het fantasierijke hoofdpersonage met rake observaties en ongenadige zelfspot een afwisselend hilarisch grappig en oncomfortabel pijnlijk verhaal.

Dit boek is niet langer via deze website te bestellen. Bij diverse webshops kan u nog gemakkelijk tweedehands exemplaren vinden van de originele uitgave door Ambo/Anthos. HIER bijvoorbeeld.

En eind november 2015 is er ook een Rainbow Pocket-editie van het boek verschenen die alom in boekhandels en online te vinden is tegen een spotprijs van 8 euro. Doe er je voordeel mee.

‘Origineel, wild, onbesuisd. Hier heeft iemand zijn stem gevonden.’ - Het Parool over Hoe ik nimmer...

‘Een coming-of-age roman die overtuigt door een ongeremd fantaserende Vlaamse Kees de Jongen in de hoofdrol.’ - De Pers over Hoe ik nimmer...

‘Jongen, het is goedgekeurd.’ - Moeder Victoria, over Hoe ik nimmer...

‘Een onweerstaanbare vertelstem...’ - De Standaard over Hoe ik nimmer...

‘Een debuut dat torenhoog uitsteekt boven de rest.’ - De Morgen over Hoe ik nimmer...

‘Geweldig bedacht... Victoria kan mooi vertellen...’ - NRC Handelsblad over Hoe ik nimmer...

‘Een nostalgietrip die, niet in het minst door Victoria's meesterlijke stijlbeheersing, ons nekvel niet snel zal lossen.’ - HUMO over Hoe ik nimmer...