Gelukkig zijn we machteloos

In Gelukkig zijn we machteloos, zijn tweede roman, verruilt Ivo Victoria de speelse anekdotiek van zijn debuut voor een even actueel als tijdloos thema: angst. Niet de vrees voor de dood, maar de angst om op ieder moment alles te kunnen verliezen en alleen achter te blijven.

Gelukkig zijn we machteloos verscheen op 6 oktober 2011 en is intussen toe aan zijn derde druk. Het dook op in diverse eindejaarslijstjes van 2011, onder meer in De Standaard, Het Parool en op Cobra.
De roman stond op de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs 2012. Lees hier het juryrapport. Ook stond het boek op de tiplijst voor de AKO Literatuurprijs 2012.

In November 2015 zal een midprice editie van de roman verschijnen, met nieuw omslag, bij Ambo | Anthos Uitgevers.

Gelukkig zijn we machteloos werd mede mogelijk gemaakt door een stimuleringsbeurs van het Nederlands Letterenfonds en een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

lees meer

Hoe ik nimmer de...

Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt) is de debuutroman van Ivo Victoria. Het boek verscheen begin september 2009 bij uitgeverij Anthos. Tot op heden verschenen er vier herdrukken en werden er meer dan tienduizend exemplaren van verkocht in Nederland en België. Het boek stond op de tiplijst voor de AKO Literatuurprijs, haalde de shortlist voor de Selexyz Debuutprijs 2010 en tevens de longlist voor de Academica Debutantenprijs.

lees meer

Billie & Seb.

Billie & Seb is de vierde roman van Ivo Victoria. Hij verschijnt in januari 2017 bij Lebowski Publishers.

lees meer

Dieven van vuur

In Dieven van vuur brengt Ivo Victoria het onstuimige relaas van drie vrienden die hun weg trachten te vinden in de hippe Antwerpse scene van de jaren negentig. Ook de grimmige jaren tachtig passeren de revue, en de rise and fall van de piratenzender Radio Annick. De heimwee naar glorierijke tijden, naar de plekken, mensen en verhalen die voorgoed weg zijn, doet Dieven van vuur uitgroeien tot een grootse generatieroman die voor iedereen herkenbaar is.

Dieven van vuur verscheen op 24 maart 2014 bij uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen. Het boek werd uitstekend ontvangen en prijkte op diverse eindejaarlijstjes. Ook staat Dieven van vuur op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2015.

lees meer