Nieuwsblad, Knack, Lezen.tv, Bar Tabac, Telegraaf, De Standaard.

Dinsdag stond een recensie van Dieven van vuur in Het Nieuwsblad, goed voor vier sterren. 'Victoria bedacht een sterk verhaal en schrijft met vaardige pen. Een van de betere Vlaamse romans van het voorjaar.'

Woensdag stond een interview over Dieven van vuur in het weekblad Knack waarbij ik krampachtig poog om het beeld dat sommigen mensen van die roman hebben, enigszins bij te sturen, getuige de kop. 'Victoria weet als geen ander de anarchistische sfeer te vatten die Antwerpen Zuid twintig jaar geleden zo uniek maakte.' Olé.

Ook sinds woensdag staat een uitgebreid video interview online bij het sympathieke Lezen.tv. Je kan het HIER bekijken.

Ondertussen doet ook de actualiteit haar best om in te haken op Dieven van vuur, getuige dit artikel in Het Laatste Nieuws.

In de Nederlandse krant De Telegraaf staat vandaag een middelmatige recensie: 'De dilemma’s en de weemoed van zijn protagonist maakt hij invoelbaar, de sfeer van de jaren tachtig in Antwerpen geeft hij puntgaaf weer. Toch mist er iets. Misschien is dat richting.' Terwijl NRC al helemaal niet mals is: 'Dieven van vuur schiet alle kanten op en bevat kern noch idee.' Kortom, de eerste kutrecensie voor Dieven van vuur is een feit. Ik ga dit incasseren als een man (en het op een enorm zuipen zetten).

Tot slot, om het af te maken, vandaag in de Standaard der Letteren: mijn beroepsgeheim, of wat daarvoor moet doorgaan. (Eigenlijk komt het neer op: dóórtikken, bitch! Want zo noem ik mijzelf wel eens.)

Nieuwe Feiten, Metro België, Haarlems Dagblad.

Vandaag in de Metro België: vier sterren voor Dieven van vuur. 'Een rijke roman, zowel wat verhaallijn als vertelstijl betreft.'

Tevens is de eerste Nederlandse recensie gearriveerd. Het Haarlems Dagblad geeft vier sterren en zegt: 'Zinnen die je stuk voor stuk zou willen onthouden.'

Deze week verzorg ik elke dag het Middagjournaal bij Nieuwe Feiten op de Vlaamse Radio 1. Enjoy.

Ook op diezelfde Radio 1 brengt de Bende van Einstein dinsdag naar aanleiding van Dieven van vuur een reportage over vrije radio in Vlaanderen. Met als gast Serge Haderman die ik ook in de research-fase van de roman heb geïnterviewd. Je kan het HIER terugluisteren.

Gazet van Antwerpen, MNM wedstrijd, Kunststof, Bar du Matin.

Gisteren stond er een groot verhaal in de Gazet van Antwerpen over een aantal plekken in Antwerpen die een rol spelen in het boek. Hop en hop.

Ook was ik vrijdag even te horen bij de Vlaamse MNM Radio. Die hadden een nineties dag. Olé going mainstream, baby. De presentator begon zijn aankondiging met iets in trant van 'Als ik zeg dat er ook boeken over de nineties zijn geschreven dan zeggen jullie natuurlijk: waaaah bleeegh een boék!' Maar verder was hij heel positief ingesteld, seriously. Ze geven ook boeken weg, dus doe mee.

's Avonds zat ik dan weer een uur lang bij Kunststof op de Nederlandse Radio 1, bij de sympathieke Jellie Brouwer. Meer iets voor de meerwaardezoeker zeg maar. Luister het gesprek HIER terug. 

Zondagochtend kon u mij horen in Bar du Matin op de Vlaamse Radio 1. Het interview werd opgenomen in Café Hopper een locatie die meermaals opduikt in Dieven van vuur. Beluister het interview HIER, het start na 1 uur en 45 minuten.

Boekpresentatie, Metro, Radio Klara, Radio 4, Cobra.

Vanavond wordt Dieven van vuur feestelijk ten doop gehouden in DE Studio in Antwerpen met o.m. interview door Ruth Joos en muziek van Tijs Delbeke (Sir Yes Sir). Iedereen is welkom, je hoeft je enkel even aan te melden via dieven@wpg.be. Alle praktische info HIER.

Gisteren was ik te gast bij Pompidou op Radio Klara. Herbeluisteren kan HIER. En afgelopen dinsdag zat ik bij de Nederlandse tegenhanger van Klara, Radio 4 in het programma Opium. Luister HIER.

De VRT cultuursite Cobra geeft Dieven van vuur 4 sterren en zegt: 'Veel lezers van Dieven van vuur zullen al lezend dromen van de film waar deze roman bijna om vraagt.' Goed idee.

Tot slot: vandaag staat er een wat mij betreft prima interview in de Vlaamse krant Metro waarin een evenwichtig beeld wordt geschets van de roman. Je kan het interview HIER downloaden.

Dieven van vuur - de all stars trailer.

Deel jouw herinnering aan de jaren negentig HIER en win Dieven van vuur.

De Standaard.

Vandaag staat Dieven van vuur op de voorpagina van De Standaard ingeklemd tussen Erwin Mortier, de regering Di Rupo en Barack Obama. Oké dan. In de boekenbijlage De Standaard der Letteren: een uitgebreide recensie plus een kort interview. Recensent Mark Cloostermans geeft Dieven van vuur vier sterren en schrijft: 'Een melancholische roman, waarin geprobeerd wordt om iets van het verleden te redden van tussen de tanden van de tijd.'

De Morgen.

Vandaag pakt de boekenbijlage van De Morgen uit met een prachtig vorm gegeven voorpagina rond Dieven van vuur. Blij mee. Binnenin twee pagina's interview, en vier sterren. Journalist Dirk Leyman schrijft onder meer: 'Met zijn derde roman grijpt Ivo Victoria hoger dan ooit... Het vernuftig geconstrueerd boek, rijk van taal en breed van schakering, verdraagt een lezing op veel niveaus.' Tevens staat het boek op 1 in de top 5 van De Morgen. Holadiee.

HUMO.

Vandaag staat een ruim vier pagina's lang interview over Dieven van vuur in het Vlaamse weekblad HUMO. Lees HIER alvast een fragment uit dat stuk. Kortom, de kop is eraf. Interviewer van dienst Bart Vanegeren noemt het boek 'de kroniek van een steekvlam' en 'een ode aan de onbegrensde vrijheid' en geeft de roman elders in het blad 3 van de 4 te behalen sterren. Prima.