Billie & Seb.

In januari verschijnt mijn nieuwe roman: Billie & Seb. Het omslag is alvast af. Nu het boek nog.

Volkskrant Boeken.

In de weekendbijlage van de Volkskrant, Sir Edmund, ga ik vandaag los op Het leven een gebruiksaanwijzing van Georges Perec, een van mijn all time favourites. Deze week verschijnt eindelijk een Nederlandstalige heruitgave van deze waanzinnige roman, bij de Arbeiderspers. Lees het artikel HIER (betalende link). 

Nooit meer slapen.

Deze week draag ik elke nacht een verhaaltje voor op basis van de actualiteit bij VPRO's Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1. Daags nadien publiceert het Lebowski Blog het verhaaltje online. Een mooie gelegenheid om daar eens te gaan kijken, beste lezer, ook andere Lebowski-auteurs publiceren er met regelmaat.

VPRO Nationale Boekenquiz 2016

Gisteravond won ik mijn aflevering van de VPRO Nationale Boekenquiz, met dank aan Henk Van Straten. Hieronder kan u terugkijken op welk een bloedstollende wijze dat gebeurde. Vanavond speel ik de finale aan de zijde van Peter Buwalda tegen Ellen Deckwitz en Jerry Hormone. Spanning! Sensatie! Om 19.55 op NPO2. 

Lebowski Publishers.

De voorbije zestien maanden was ik een BUS (Bewust Uitgeverijloze Schrijver). Het was een heerlijke tijd. Evenwel, aan alle mooie liedjes komt een eind. En dus laat ik mij vandaag uitermate gewillig in de boeien slaan door Lebowski Publishers, bij wie ik vanmiddag een contract teken voor drie boeken. De komende twee tot drie jaar kan u van mij verwachten: een roman, een verhalenbundel en een essaybundel. Wellicht ook in die volgorde. Blij! 
(Er is ook een officieel persbericht voor wie daarvan houdt.)

De mening.

Deze week heb ik elke dag een mening in opdracht van dS Avond, de digitale avondeditie van De Standaard, die elke dag rond 17.15h online gaat. Mijn mening van gisteravond stond vandaag evenwel ook nog eens in de papieren krant, dat kan zomaar gebeuren.

Bowie.

Vandaag in het Vlaamse weekblad Knack, schrijf ik over hoe het mis ging tussen David Bowie en mij, en ternauwernood alsnog goed kwam.

dS Weekblad.

Vandaag leg ik in vier pagina's en meer dan 2000 woorden uit waarom ik een mietje ben. Nu weet ik ook wel dat de meeste onder jullie dat prima kunnen in minder dan vijf woorden maar hey, ik moet ook mijn brood verdienen. De (betalende) link naar het artikel vind je HIER