Louis Stevens is de man (4)

Aflevering 4 van het wekelijkse feuilleton dat ik momenteel schrijf voor de website van De Revisor, staat nu online. Lees HIER.

Hollands Maandblad.

In het septembernummer van literair tijdschrift Hollands Maandblad, weldra te koop online en bij de betere boekhandel, staat een behoorlijk lang kort verhaal van mijn hand: Niet meer wat het was. Op de website van Hollands Maandblad kan u na enig doorklikken via de knop Inhoud, de eerste pagina uit dat verhaal lezen en daarbij zal het de aandachtige Ivo Victoria-volger opvallen dat ook dit verhaal, net als het feuilleton dat ik deze weken schrijf voor De Revisor, draait rond de genaamde Louis Stevens. Je zou haast gaan denken dat achter deze samenloop van omstandigheden Een Gewiekst Plan schuil gaat of een ongezonde obsessie met een fictief persoon maar nee het is gewoon toeval, een fenomeen waarin veel mensen moeite hebben te geloven, wellicht omdat het echt bestaat. Enjoy!

Louis Stevens is de man (3).

Nu online: de derde aflevering van het feuilleton dat ik in opdracht van De Revisor schrijf, en waarbij ik in tien kleine en grote gebeurtenissen het leven van de genaamde Louis Stevens in kaart probeer te brengen, van zijn geboorte tot zijn dood. Vandaag: de jeugdliefde. Lees het verhaal HIER.

Louis Stevens is de man (2).

Nu online: de tweede aflevering van het feuilleton dat ik in opdracht van De Revisor schrijf, en waarbij ik in tien kleine en grote gebeurtenissen het leven van de genaamde Louis Stevens in kaart probeer te brengen, van zijn geboorte tot zijn dood. Vandaag: de vis. Lees het verhaal HIER.

De Revisor vs Louis Stevens.

Wanneer ik les geef, hou ik mijn studenten altijd voor dat ze alles moeten weten over hun hoofdpersonage. ALLES. Zijn hele leven, zijn hele wezen. Alsof ik het zelf altijd weet.
Eind 2012 publiceerde ik in De Revisor het verhaal Safari Lodge Blues. Het speelde zich af op een Franse camping, met in de hoofdrol de wat wereldvreemde schrijver Louis Stevens. ‘Een geweldige naam voor een hoofdpersonage,’ mailde Gustaaf Peek me. Dat was ik met hem eens, ook en met name vanuit schrijftechnisch oogpunt: soms weet je niets en is een naam genoeg om je aan het schrijven te krijgen. Zo bleef ik de voorbije jaren over Louis Stevens schrijven (zonder iets te publiceren) en iedere keer had ik enorm veel lol, wellicht omdat ik niets over hem wist, en hij dus nog alles kon zijn. Maar naarmate ik concretere plannen met hem kreeg, drong de vraag zich toch op: wie is hij nu eigenlijk? Deze man kán toch niet alles zijn? Of wel?
Vanaf vandaag schrijf ik in opdracht van De Revisor een tiendelig feuilleton op hun website. Toen de vraag kwam, zag ik meteen een unieke kans om mezelf te dwingen het hele leven van Louis Stevens in kaart te brengen, van zijn geboorte in 1971 tot aan zijn dood in 2055, in 10 kleine en grote levensgebeurtenissen. Goddamnit als ik daarna niet weet wie hij is. Nu ja. Kortom, dit wordt een experiment. Ik sluit niet uit dat, naarmate ik vorder, ik zal terug komen op eerdere afleveringen en alsnog zal ingrijpen op Louis’ leven ten einde het geheel kloppend te maken. In dat geval zal ik dit melden onderaan de meest recente aflevering. Of niet. We zullen zien. Het feuilleton is vanaf deze week te lezen op de website van De Revisor en dat is HIER. Elke dinsdag een nieuwe aflevering. Welkom bij de zoektocht naar mijn favoriete personage: Louis Stevens. Hij is de man.

De Witte Duivel.

Een nieuw Vlaams tijdschrift voor de betere voetbalverhalen is geboren: De Witte Duivel. Het eerste nummer is vanaf vandaag te downloaden en bevat onder meer een herwerking van mijn verhaal 'Het verraad van Vitosha' dat ik eerder publiceerde in Hard Gras. Check het HIER.

Fauser.

Afgelopen zaterdag werd op het Nijmeegs Boekenfeest de graphic novel Fauser voorgesteld. Een uitgave van Literair Productiehuis Wintertuin, over een hedendaagse antiheld, waarbij voor elk hoofdstuk een schrijver aan een tekenaar werd gekoppeld. Ik deed het met Chiel te Bokkel. Ook van de partij: Maartje Wortel, Henk van Straten, Anton Dautzenberg, Erik-Jan Harmens, Walter van den Berg en uiteraard de legendarische Vele Anderen. Info en bestellen HIER.

(Op die boekpresentatie kon ik helaas niet aanwezig zijn omdat ik het Boekenbal in zowel fysiek als mentaal opzicht nog lang niet had verwerkt. Vandaag gaat het (iets) beter, met name fysiek.)

Hoorspel Hoger Honing + Nooit meer slapen.

Deze week schrijf ik elke dag een verhaaltje op basis van de actualiteit voor het VPRO Radio 1 programma Nooit Meer Slapen, en dat draag ik dan in het holst van de nacht op de radio voor. Lekker hoor. Maar je kan ook gewoon de volgende dag de podcast luisteren, of het verhaaltje op deze plek komen na lezen.

Afgelopen zaterdag vond in de Minard Schouwburg te Gent een hommage plaats aan De Bezige Bij Antwerpen door zowat alle auteurs die daar werden en worden uitgegeven, onder de titel Hoger Honing. Ik kon er helaas niet bij zijn maar maakte dit bescheiden hoorspel van een fragment uit Dieven van vuur, dat op die avond werd afgespeeld.