web analytics

Trouw / Nieuwsblad / Radio 1 / Etc.

30 jan, 2017

Twee volle weken was Billie & Seb uit en niemand die tegen mij over De Seksscène begon. Zorgelijk vond ik dat. Gelukkig kan je in zulke situaties rekenen op Annemie Tweepenninckx, met wie ik afgelopen zondag in Bar Du Matin op de Vlaamse Radio 1 een fijn, uitgebreid gesprek had. Luister het HIER terug, het interview begint op 2 uur en 24 minuten.

Meanwhile noteerden wij vanwege Het Nieuwsblad ‘bij vlagen pakkende roman waarin jonge mensen zich overeind proberen te houden in een complexe wereld’, vanwege Trouw ‘behartenswaardige, lyrische roman’ en op de website van de Revisor las ik met genoegen het stukje dat Thomas Heerma van Voss aan zijn leeservaring van Billie & Seb wijdde.
Het Haarlems Dagblad voegt daar vandaag ***** aan toe met de woorden ‘Een ongeëvenaard gevoel voor taal. Zijn zinnen zijn uitgebalanceerd en ritmisch, zijn taal glanst.’ Prima.

Verder ben ik gewoon weer aan het werk. Er speelt een beeld door mijn hoofd, er staat een mapje op de computer dat Boek 5 heet en dat beeld lonkt ernaar als zot, maar eerst zijn er verhalen die moeten worden voltooid, en talloze andere klussen waarvan ik me nu afvraag in welke waanzinnige bui van overmoed ik ze ook alweer heb geaccepteerd en ten midden van dat alles, bizar genoeg, ben ik rustig. Nooit eerder was ik ná het verschijnen van een boek zo rustig. Hetgeen betekent dat het is voltooid, vermoed ik, en ik vrede heb met het boek en alles wat er wel of niet nog te gebeuren staat. That’s a first.